Jídelníček

Jídelní lístek 1. – 5. 12.

 

Pondělí

Svačina: Ovesná kaše, dýňová semínka, ovoce (1,7)

Oběd: Bramborovo-mrkvový krém, Pečené kuřecí špalíčky, rýže

Svačina: Bageta, máslo, zelenina (1,7)

 

Úterý

Svačina: Rýžová kaše s medem (7)

Oběd: Kyselo, Ricottové placky, pečené brambory, dresink (3,7)

Svačina: Žitný chléb, šqarková pomazánka, zelenina (1,7)

 

Středa

Svačina: Bílý jogurt, ovoce (7)

Oběd: Smetanová s brokolicí, Rizoto s kuřecím masem (1,3,7)

Svačina: Chléb, lučina sypaná vlašskými ořechy, zelenina (1,6)

 

Čtvrtek

Svačina: Pohankové křupky, mléko, ovoce (7)

Oběd: Polévka z červeného zelí, Obalovaná treska, bramborová kaše (1,3,7)

Svačina: Knackebrot, francouzská pomazánka, zelenina (1)

 

 

Pátek

Svačina: Grahamové plátky, kozí žervé, zelenina (1,7)
Oběd: Zelňačka, Dušené vepřové v mrkvi, petrželkový brambor

Svačina: Ovesný nápoj, cornflakes, ovoce

 

 

Alergeny:

1             Obiloviny obsahující lepek

2             Korýši a výrobky z nich

3             Vejce a výrobky z nich

4             Ryby a výrobky z nich

5             Podzemnice olejná (arašídy) a výrobky z nich

6             Sójové boby (sója) a výrobky z nich

7             Mléko a výrobky z něj

8             Skořápkové plody a výrobky z nich – jedná se o všechny druhy ořechů

9             Celer a výrobky z něj

10          Hořčice a výrobky z ní

11          Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich

12          Oxid siřičitý a siřičitany v koncentracích vyšších než 10 mg, ml/kg, l

13          Vlčí bob (LUPINA) a výrobky z něj

14          Měkkýši a výrobky z nich

 

Ke každému jídlu podáváme ovocný, nebo bylinkový čaj a vodu. V případě potřeby druhá svačinka-křupky, plátky, bezlepkové piškoty, ovoce, zelenina. Jídelníček je vytvářen dle sezonních surovin se zaměřením na lokální dodavatele.