Jídelní lístek 19. – 23.5.
Pondělí
Svačina: Ovesná kaše s medem, ovoce (7)
Oběd: Miso vývar s houbami, Cukety plněné tofíčky, jáhly, pažitkový dresink (6,7,9)
Svačina: Žitný chléb, šqarková pomazánka, zelenina (1,6)
Úterý
Svačina: Mléko, zapékané musli, ovoce (1,7)
Oběd: Kyselá s fazolkami, Kuře na paprice, těstoviny (1,7)
Svačina: Knackebrot, mrkvová pomazánka, zelenina (1,7)
Středa
Svačina: Bilý jogurt s agávovým sirupem, ovoce (7)
Oběd: Minestrone, Knedlíky plněné uzeným masem, zelí (1,3)
Svačina: Chléb, žervé, zelenina (1,7)
Čtvrtek
Svačina: Jáhlová kaše, ovoce
Oběd: Žampionový krém, Sekaná, šťouchaný brambor, okurka (3)
Svačina: Wasa plátky, lučina, mungo klíčky, zelenina (1,7)
Pátek
Svačina: Grahamové plátky, máslo, zelenina (1)
Oběd: Krupicová s vejcem, Květákové placky, brambory, pažitkový dresink (3,7)
Svačina: Jablečné pyré, kukuřičné křupky
Alergeny:
1 Obiloviny obsahující lepek
2 Korýši a výrobky z nich
3 Vejce a výrobky z nich
4 Ryby a výrobky z nich
5 Podzemnice olejná (arašídy) a výrobky z nich
6 Sójové boby (sója) a výrobky z nich
7 Mléko a výrobky z něj
8 Skořápkové plody a výrobky z nich – jedná se o všechny druhy ořechů
9 Celer a výrobky z něj,
10 Hořčice a výrobky z ní
11 Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
12 Oxid siřičitý a siřičitany v koncentracích vyšších než 10 mg, ml/kg, l
13 Vlčí bob (LUPINA) a výrobky z něj
14 Měkkýši a výrobky z nich
Ke každému jídlu podáváme ovocný, nebo bylinkový čaj a vodu. V případě potřeby druhá svačinka-křupky, plátky, bezlepkové piškoty, ovoce, zelenina. Jídelníček je vytvářen dle sezonních surovin se zaměřením na lokální dodavatele.