Jídelní lístek 6.5. – 10.5.
Pondělí
Svačina: Jogurtový nápoj, kukuřičné křupky, ovoce (7)
Oběd: Kmínová s vejcem, Dušená vepřová plec, kapustičky, jáhly (3,7)
Dieta: Plněné žampiony, pečené brambory, dresink (3,7)
Svačina: Žitný chléb, drožďová pomazánka, zelenina (1)
Úterý
Svačina: Pohanková kaše s medem, ovoce (7)
Oběd: Italská polévka, Krůtí mleté biftečky, šťouchané brambory, Coleslaw (3,6,7)
Dieta: Květákové kari, rýže
Svačina: Wasa plátek, lučina, petrželka, zelenina (1,7)
Středa
Státní svátek
Čtvrtek
Svačina: Ovesná kaše s rozinkami, ovoce (7)
Oběd: Kulajda, Bramborový gratin s brokolicí (3,6,7)
Svačina: Knackebrot, tuňáková pomazánka, zelenina (1,4)
Pátek
Svačina: Pohankové lupínky, mandlový nápoj, ovoce (8)
Oběd: Fazolová polévka, Kuře vindaloo, brambory (10)
Dieta: Houbové rizoto, parmazán (7)
Svačina: Kukuřičné plátky, pažitková pomazánka, zelenina (7)
Alergeny:
1 Obiloviny obsahující lepek
2 Korýši a výrobky z nich
3 Vejce a výrobky z nich
4 Ryby a výrobky z nich
5 Podzemnice olejná (arašídy) a výrobky z nich
6 Sójové boby (sója) a výrobky z nich
7 Mléko a výrobky z něj
8 Skořápkové plody a výrobky z nich – jedná se o všechny druhy ořechů
9 Celer a výrobky z něj
10 Hořčice a výrobky z ní
11 Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
12 Oxid siřičitý a siřičitany v koncentracích vyšších než 10 mg, ml/kg, l
13 Vlčí bob (LUPINA) a výrobky z něj
14 Měkkýši a výrobky z nich
Ke každému jídlu podáváme ovocný, nebo bylinkový čaj a vodu. V případě potřeby druhá svačinka-křupky, plátky, bezlepkové piškoty, ovoce, zelenina. Jídelníček je vytvářen dle sezonních surovin se zaměřením na lokální dodavatele.