Jídelní lístek 22. – 26. 4.
Pondělí
Svačina: Ovesný nápoj, cornflakes, ovoce (1)
Oběd: Pórková polévka s bramborem, Čočka na kyselo, vejce natvrdo, okurka (3,6)
Svačina: Grahamové plátky, mrkvová pomazánka, zelenina (1,7)
Úterý
Svačina: Pohanková kaše s medem, ovoce (7)
Oběd: Kyselá s fazolkami, Rajská s hovězím masem, houskový knedlík (1,3,6)
Dieta: Kapusťáky, bramborová kaše (3,7,10)
Svačina: Knackebrot, hummus, zelenina (1)
Středa
Svačina: Žitný chléb, máslo, plátkový sýr, zelenina (1,7)
Oběd: Bramboračka, Smažený kuřecí řízek, bramborový salát (3,6,7,9,10)
Svačina: Zapékané jahodové musli, mléko, ovoce (1,7)
Čtvrtek
Svačina: Ovesná kaše s rozinkami, ovoce (1,7)
Oběd: Kukuřičná polévka, Vepřová plec na žampionech, noky (1,3,6)
Dieta: Pečená červená řepa s balkánem, cizrnová kaše (7)
Svačina: Wasa plátek, lučina, naklíčené mungo fazole, zelenina (1,7)
Pátek
Svačina: Kukuřičné plátky, pomazánka se slunečnicovými semínky, rajčaty a bazalkou, zelenina
Oběd: Zelňačka, Pečené kuřecí špalíčky, rýže (6)
Dieta: Smažený květák, brambory, domácí tatarka (1,3,7)
Svačina: Mangovo-jablečné pyré, ovoce
Alergeny:
1 Obiloviny obsahující lepek
2 Korýši a výrobky z nich
3 Vejce a výrobky z nich
4 Ryby a výrobky z nich
5 Podzemnice olejná (arašídy) a výrobky z nich
6 Sójové boby (sója) a výrobky z nich
7 Mléko a výrobky z něj
8 Skořápkové plody a výrobky z nich – jedná se o všechny druhy ořechů
9 Celer a výrobky z něj
10 Hořčice a výrobky z ní
11 Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
12 Oxid siřičitý a siřičitany v koncentracích vyšších než 10 mg, ml/kg, l
13 Vlčí bob (LUPINA) a výrobky z něj
14 Měkkýši a výrobky z nich
Ke každému jídlu podáváme ovocný, nebo bylinkový čaj a vodu. V případě potřeby druhá svačinka-křupky, plátky, bezlepkové piškoty, ovoce, zelenina. Jídelníček je vytvářen dle sezonních surovin se zaměřením na lokální dodavatele.