Jídelní lístek 22. – 26. 7.
Pondělí
Svačina: Čiroková kaše, ovoce (7)
Oběd: Kmínová s vejcem, Noky se smetanovo sýrovou omáčkou (1,3,7)
Svačina: Žitný kváskový chléb, máslo, šunka nejvyšší jakosti, zelenina (1,7)
Úterý
Svačina: Ovesná kaše, ovoce (7)
Oběd: Kapustová polévka, Segedín, houskový knedlík (1,3,7)
Dieta: Grilované plněné cukety, restované jáhly, dresink (7)
Svačina: Kukuřičné plátky, pomazánka s pažitkou, zelenina (1,7)
Středa
Svačina: Kokosový nápoj, zapékané musli, ovoce (1,8)
Oběd: Bramboračka, Smažený kuřecí řízek, bramborový salát (1,3,7,9,10)
Dieta: Řepné rizoto, balkán (7)
Svačina: Žitný knackebrot, Cottage sýr, zelenina (1,4,7)
Čtvrtek
Svačina: Bílý jogurt, ovoce (7)
Oběd: Čočková polévka, Čína s krůtím masem, jasmínová rýže (6,9)
Dieta: Pečená zelenina, jasmínová rýže
Svačina: Grahamové plátky, francouzská pomazánka, zelenina (1)
Pátek
Svačina: Cornflakes, mandlový nápoj (1,8)
Oběd: Hrášková polévka, Ratatouile, pečené brambory
Svačina: Pohankový plátek, škvarková veganská pomazánka, zelenina
Alergeny:
1 Obiloviny obsahující lepek
2 Korýši a výrobky z nich
3 Vejce a výrobky z nich
4 Ryby a výrobky z nich
5 Podzemnice olejná (arašídy) a výrobky z nich
6 Sójové boby (sója) a výrobky z nich
7 Mléko a výrobky z něj
8 Skořápkové plody a výrobky z nich – jedná se o všechny druhy ořechů
9 Celer a výrobky z něj
10 Hořčice a výrobky z ní
11 Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
12 Oxid siřičitý a siřičitany v koncentracích vyšších než 10 mg, ml/kg, l
13 Vlčí bob (LUPINA) a výrobky z něj
14 Měkkýši a výrobky z nich
Ke každému jídlu podáváme ovocný, nebo bylinkový čaj a vodu. V případě potřeby druhá svačinka-křupky, plátky, bezlepkové piškoty, ovoce, zelenina. Jídelníček je vytvářen dle sezonních surovin se zaměřením na lokální dodavatele.