Jídelní lístek 23. – 27.1.
Pondělí
Svačina: Žitný chléb, drožďová pomazánka, zelenina (1)
Oběd: Italská polévka, Zapečené těstoviny s tomaty (1,3,6,7)
Svačina: Jablečné pyré, kukuřičné křupky, ovoce
Úterý
Svačina: Ovesná kaše s medem, ovoce (1,7)
Oběd: Hrášková polévka, Smažený kuřecí řízek, bramborový salát (1,3,7)
Dieta: Houbový rýžový kuba
Svačina: Pohankové plátky, čerstvý sýr Matylda, zelenina (7)
Středa
Svačina: Zapékané musli, mandlové mléko, ovoce (1,8)
Oběd: Krém z červeného zelí, Fazolky na kyselo, brambory, vejce (3,6,7)
Svačina: Žitný knäckebrot, rajčatovo-papriková pomazánka, zelenina (1,6)
Čtvrtek
Svačina: Kukuřičné plátky, mrkvová pomazánka, ovoce (7)
Oběd: Zeleninový vývar, Kynuté jahodové knedlíky s tvarohem (1,3,7,9)
Svačina: Celozrnný chléb, tuňáková pomazánka, zelenina (1,4,7)
Pátek
Svačina: Grahamový plátek, máslo, zelenina (1,7)
Oběd: Mrkvová se zázvorem, Krůtí rozlítaný ptáček, rýže (3,6)
Dieta: Špenátové lasagně (1,3,7)
Svačina: Rýžová kaše, borůvkový kompot, ovoce (7)
Alergeny:
1 Obiloviny obsahující lepek
2 Korýši a výrobky z nich
3 Vejce a výrobky z nich
4 Ryby a výrobky z nich
5 Podzemnice olejná (arašídy) a výrobky z nich
6 Sójové boby (sója) a výrobky z nich
7 Mléko a výrobky z něj
8 Skořápkové plody a výrobky z nich – jedná se o všechny druhy ořechů
9 Celer a výrobky z něj
10 Hořčice a výrobky z ní
11 Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
12 Oxid siřičitý a siřičitany v koncentracích vyšších než 10 mg, ml/kg, l
13 Vlčí bob (LUPINA) a výrobky z něj
14 Měkkýši a výrobky z nich
Ke každému jídlu podáváme ovocný, nebo bylinkový čaj a vodu. V případě potřeby druhá svačinka-křupky, plátky, bezlepkové piškoty, ovoce, zelenina. Jídelníček je vytvářen dle sezonních surovin se zaměřením na lokální dodavatele.