Jídelní lístek 16. – 20. 9.
Pondělí
Svačina: Ovesná kaše s rozinkami, ovoce (7)
Oběd: Hrášková polévka, Boloňské špagety (1,7)
Svačina: Celozrnná bageta, máslo s pažitkou, zelenina (1,7)
Úterý
Svačina: Pohanková kaše, ovoce (7)
Oběd: Zeleninový krém, Pečené kuřecí špalíčky, rýže (6,9)
Svačina: Chléb, lučina, zelenina (1,7)
Středa
Svačina: Domácí tvaroh, cornflakes, ovoce (1,7)
Oběd: Kuřecí vývar s nudličkami, Krůtí guláš, tarhoňa (1,9)
Svačina: Wasa plátek, cizrnová pomazánka, zelenina (1,7)
Čtvrtek
Svačina: Kokosový nápoj, zapékané musli, ovoce (1,7,8)
Oběd: Kyselá z podmáslí, Vepřová plec s jalovcovou omáčkou, šťouchané brambory (3,6,7)
Svačina: Pohankové plátky, pomazánka s petrželkou, zelenina (7)
Pátek
Svačina: Grahamový plátek, tuňáková pomazánka, zelenina (1,4,7)
Oběd: Kukuřičná polévka s bylinkami, Květákový nákyp, brambory (3,6,7)
Svačina: Pohankové lupínky, mandlový nápoj (1,8)
Alergeny:
1 Obiloviny obsahující lepek
2 Korýši a výrobky z nich
3 Vejce a výrobky z nich
4 Ryby a výrobky z nich
5 Podzemnice olejná (arašídy) a výrobky z nich
6 Sójové boby (sója) a výrobky z nich
7 Mléko a výrobky z něj
8 Skořápkové plody a výrobky z nich – jedná se o všechny druhy ořechů
9 Celer a výrobky z něj
10 Hořčice a výrobky z ní
11 Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
12 Oxid siřičitý a siřičitany v koncentracích vyšších než 10 mg, ml/kg, l
13 Vlčí bob (LUPINA) a výrobky z něj
14 Měkkýši a výrobky z nich
Ke každému jídlu podáváme ovocný, nebo bylinkový čaj a vodu. V případě potřeby druhá svačinka-křupky, plátky, bezlepkové piškoty, ovoce, zelenina. Jídelníček je vytvářen dle sezonních surovin se zaměřením na lokální dodavatele.