Jídelní lístek 20. – 24.10.
Pondělí
Svačina: Ovesný nápoj, Cornflakes, ovoce (8)
Oběd: Gulášová polévka, Zeleninové placky, pečené brambory, dresink (3,7,9)
Svačina: Bageta, lučina & skyr, zelenina (1,7)
Úterý
Svačina: Ovesná kaše s medem, ovoce (7)
Oběd: Bramboračka, Penne s vepřovým karé, špenátem a hráškem (1,3,7,9)
Svačina: Žitný chléb, toskánská pomazánka, zelenina (1,7)
Středa
Svačina: Bílý jogurt, ovoce (7)
Oběd: Miso vývar s houbami, Krůtí masala s černou čočkou, jasmínová rýže (9)
Svačina: Chléb, máslo, pažitka, zelenina (1,6)
Čtvrtek
Svačina: Pohankové křupky, mléko, ovoce (7)
Oběd: Hrstková polévka, Halušky se zelím a uzeným (1,3)
Svačina: Knackebrot, francouzská pomazánka, zelenina (1,7)
Pátek
Svačina: Grahamové plátky, kozí žervé, zelenina (1,7)
Oběd: Špenátová polévka, Smažený kuřecí řízek, brambory (1,3,7,9,10)
Svačina: Celozrnné lupínky, kokosový nápoj (1,8)
Alergeny:
1 Obiloviny obsahující lepek
2 Korýši a výrobky z nich
3 Vejce a výrobky z nich
4 Ryby a výrobky z nich
5 Podzemnice olejná (arašídy) a výrobky z nich
6 Sójové boby (sója) a výrobky z nich
7 Mléko a výrobky z něj
8 Skořápkové plody a výrobky z nich – jedná se o všechny druhy ořechů
9 Celer a výrobky z něj
10 Hořčice a výrobky z ní
11 Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
12 Oxid siřičitý a siřičitany v koncentracích vyšších než 10 mg, ml/kg, l
13 Vlčí bob (LUPINA) a výrobky z něj
14 Měkkýši a výrobky z nich
Ke každému jídlu podáváme ovocný, nebo bylinkový čaj a vodu. V případě potřeby druhá svačinka-křupky, plátky, bezlepkové piškoty, ovoce, zelenina. Jídelníček je vytvářen dle sezonních surovin se zaměřením na lokální dodavatele.